joi, 30 decembrie 2010

De vorba cu voi … de vorba cu mine …

     V-ati intrebat vreodata, atunci cand stati la coada la ceva, cand conduceti, cand criticati politicienii, cand laudati alta tara, cand o comparati cu noi sau cand va ganditi la mentalitatea noastra, a romanului, de ce si de unde a venit?
     Cand regretati comunismul si perioada de atunci nu v-ati gandit ca si asta poarta o parte din vina “mentalitatii de roman”? Cum poate influenta comunismul o societate decat in sens negativ? Acesta, fiind bazat pe idei utopice, ne invata sa depindem de nevoi, sa ni se dea fara sa depunem efort, de aici este un pas mic pana la complacerea in anumite situatii si lasitate in luarea unor decizii catre nou.
     Dar aceasta este doar o mica parte din vina, restul din vina suntem noi, pentru ca niciodata nu e prea tarziu sa  iti dai seama de ce se intampla, de ce trebuie facut, nu doar sa regreti perioade, sa dai vina pe altii, sa compari sau sa judeci nefondat generatii. Dar nu e totul pierdut, sa ne punem speranta in tinerii ce vin din urma, sa ii invatam sa fie suficient de deschisi la nou pentru a evolua si de ajuns de inchisi sa nu ne pierdem identitatea noastra nationala , dar asta este un alt subiect delicat ce trebuie tratat, acum va las sa vorbiti cu voi insiva, aveti multe de vorbit …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguol lui

Fotografia mea
Ramnicu Valcea, Valcea, Romania
Amuzant

Persoane evadate